Keppariprojekti on lähenee uhkaavasti loppuaan. Pää on huovutettu ja hepalla on silmät. Kuopus kommentoi keskeneräistä työtä sen verran, että "sillä on tuima katse". Johtunee tuosta oranssiin vivahtavasta silmän pohjavärin valinnasta. No - tämä heppa ei taidakaan olla ihan niitä helpoimpia hoidettavia, vaan välillä vähän vikuri. Pitää sitä luonnettakin vähän tulla kaupan päälle. Haastavinta hommaa ei voinut enää lykätä, täytyi käydä korvien kimppuun.

Näin teet kepparin - viimeistely: korvat ja harja

Korvat tehdään tasohuovutuksena. Ota paksu superlonpala ja huovuta korvaa ensin sen päällä. Ota reipas tukko korvan väristä villaa ja rullaa reunat. Sen jälkeen pistele reunat tukeviksi huovutusneulalla. Mitä enemmän tökkii, sitä napakampi korvan reuna tulee. Jos menee huovuttaessa ohueksi, lisää villaa. Sen jälkeen lisää villaa keskiosaan (joka ohenee väistämättä kun korvien reunat napakoituvat) ja tee siitä sopivan paksu.

3776828857_72269d4d7e.jpg

Käännä korva välillä toisin päin ja lisää keskiosaan villaa korvan takapuolelle. Näin saat muotoiltua korvan takakaarta samalla.

3777632656_e5bbfc18fc.jpg

Korvan alaosaa ei vielä tarvitse huovuttaa. Pidä huolta, että "vapaata" villaa jää, sillä se käytetään hyödyksi kun korva kiinnitetään kepparin päähän.

Keskiosaan voi korvan sisälle lisätä mustaa villaa (tai mustaan keppariin vaikka hitusen harmaata).

3777632852_327683b1b3.jpg

Kiinnitysvalmis korva näkyy kuvassa yläpuolella.

Sen jälkeen tehdään korvan kohdistus kepparin päähän ja huovutetaan korvan alaosa kiinni päähän, osin korvan kohdan superloniin ja osin jo huovutettuun päähän.

3777633048_2f27b91f18.jpg

Näin jälkeenpäin ajatellen yritin turhaan muotoilla superlonia korvan juureksi. Jos se nousee liian korkealle korvan kiinnitys ei olekaan niin helppoa ja napakkaa (kts. kuva). Suosittelen siis matalampaa profiilia superlonilla ja kunnon kiinnitystä villaa lisäämällä ja huovuttamalla napakasti.

Ja sitten vain toinen korva samalla tavalla. Vielä puuttuu harja. Valitse haluamasi värinen villa ja muotoile siitä kaksi suorakaidetta käsin - toinen harjaksi ja toinen "tukaksi". Etuharjan kiinnitin vain juuresta tökkimällä noin sentin leveydeltä eli käytössä se hulmuaa hieman. Isomman harjan kaulalle kiinnitin kaikista reunoistaan. 

Keppari on käyttöä vaille valmis!

3776880441_1e37143220.jpg

Muutaman päivän koekäytön aikana olen joutunut vahvistamaan korvien ja harjan kiinnityksiä, muita ongelmia ei ole ollut. Tytöt ovat olleet tyytyväisiä, joskin suitset ovat toivomuslistalla seuraavana. Ja seuraava keppari...