Ensimmäisenä varsinaisena lomapäivänä olen pohtinut mm. Barcelonan kaupunkia.  Se näyttää olevan aika monen nykykirjan näyttämönä ja nimenomaan muinainen Barcelona. Olen lukenut Carlos Ruiz Zafónin Tuulen varjon ja luen parhaillaan saman kirjailijan Enkelipeliä, jotka molemmat sijoittuvat vanhaan Barcelonaan. Ostin eilen kirjakaupasta ensi viikon lukemisiksi Ildefonso Falconesin Meren katedraalin, joka sekin sijoittuu (vielä vanhempaan) Barcelonaan. Onko kirjailijoilta kaupungit jotenkin päässeet ehtymään vai mistä moinen Barcelona-buumi?

Kävin paikallisessa kangaskaupassa. Voitteko kuvitella, Eurokankaasta ei saa polvekenauhaa lainkaan, sen sijaan paikallisesta pikkukaupasta saa vaikka mitä nauhaa suorana ja polveilevana. Samalla löysin Laura Ashleyn kukkakangasta, josta aionkin ommella tyynynpäälliset sohvatyynyihin. Kyseisen kaupan valikoimiin ei mitenkään kuulu "luksuskankaat", mutta parempia löytöjä minä sieltä teen kuin Eurokankaasta. Taidan aloittaa countrytyylin sisustamisen Drömhem & Trädgård lehden opastuksella.

3693915119_b60bfe404d.jpg

Kesäloma lähti heti oikeille raiteilleen, kun ompelukone laulaa. Kuten joka kesä aikaisemminkin alan tässä vaiheessa pohtia olisiko syytä modernisoida ompelukone. Ja joka kerta aikaisemmin(kin) olen päätynyt siihen, että vielä tämä kesä menee.

Toinen käsityöhaaste onkin sitten tässä:

3693908431_655ddc9546.jpg

Tämä on vasta vaihe1. Vaiheen 2 suunnittelu on menossa, mutta on sen verran haastavaa, ettei kaikkia ongelmakohtia ole vielä ratkaistu. Enkä paljastakaan vielä mitä tästä oikein pitäisi tulla.