Itsenäisyyspäivän suomasta lisävapaasta on ollut iloa. Joululahjapajassa on ollut hyörinää ja olen saanut veljen tytöille valmiiksi kaulakorut ja eilen tein isovanhemmille valokuvakoosteen perheemme viime vuodesta. Käytän toistamiseen netistä löydettyä palvelua, jossa omista valokuvista voi koostaa painetun kansion. Itse olen käyttänyt Multikuvaa, kansion tekemiseen tarkoitettu ohjelma on suht näppärä käyttää. Kansiot ovat tulleet nopeasti postissa kotiin. Sen sijaan, että teettäisin kasan valokuvia, voin koostaa ne valmiiksi kansioksi lyhyine selitysteksteineen.

Toinen, ihan sattumalta löydetty webbilinkki oli RiteInTheRain, joka myy sadekelin kestäviä muistiinpanovälineitä - kaatosateiden jatkuttua jo useita päiviä tulee mieleen, että näillä olisi Suomessa snorkkelin lisäksi käyttöä. En ole vielä tilannut, mutta taidan kokeilla.

Esikko on harjoitellut neulomista. Siinä oli itsellekin uutta haastetta, kun piti opetella koko homma vasenkätisesti. Onneksi Käspaikasta löytyy hyvät ohjeet. Neulominen kävi tuskallisen hitaasti aluksi itseltänikin, joten ei tullut väärää mielikuvaa siitä miten vaikeaa se on aloittelijalle. Mutta lopputuloksena oli Jengasta upea nukkekodin matto.

1050319.jpg

Ei haittaa, vaikka silmukat lisääntyivät matkan varrella, tämähän on joka tapauksessa Huvikumpuun sopivaa tyyliä.