Joulun tuloa on ennakoitu jo sen verran, että ulkovalot on viritelty yhtä valosarjaa lukuunottamatta paikoilleen. Lisävalo on ollutkin tarpeen pimeinä ja sateisina iltoina.

Tytöt askartelivat toissa päivänä enkeliteokset, jotka somistavat jääkaapin ovea.

1083862.jpg

Itse kokeilin tänään Santosen ja Karttusen Hurmaavat helmityöt kirjasta tähtien ohjetta. Kuvasta tuli hieman hämärä, pitäisi ottaa varmaan uudestaan luonnonvalossa (?onko sitä?) päivällä.

1083863.jpg

Pieni tähti ylhäällä oikealla poikkeaa ohjeesta sikäli, että siitä tuli viisisakarainen, koska aloitusrenkaaseen tuli epähuomiossa kaksi helmeä liian vähän. Hyvä siitä tuli, eli ohje toimii silläkin jaolla. Toinen pieni tähti vasemmalla on alkuperäisen ohjeen mukaisesti kuusisakarainen. Alin tähti on samaista perusohjetta soveltaen tehty iso tähti, samasta kirjasta.. Tuosta isosta tulee mielestäni vähän lötkö, sakarat tuppaavat roikkuessa kääntyä vähän sisäänpäin. Taidan pitäytyä noissa pikkutähdissä ja ahertaa niitä muutaman aikuisten lahjapaketteihin.

Käytin 10-kokoisia kultaisia siemenhelmiä ja 9-kokoisia joulunpunaisia helmiä sekä 2,5mm, 5mm ja 7mm putkihelmiä. Noista pisimmistä putkihelmistä luvattoman moni on ollut toisesta päästään rikki, liekö minulle tullut "sekundapussi" vai onkohan se yleinen ongelma pidemmissä putkihelmissä?