Perheen ensimmäinen kesälomareissu on takana. Ystävien lisäksi tapasimme Naantalissa muumit.

738724.jpg

Vaikka tytöt ovat jo 3v ja 5v, oli tämä ihan ensimmäinen "lapsiperheen rysä", jossa kävimme. Esikolle ajoitus oli täsmälleen oikea, kuopusta muumit pelottivat ja hän tyytyi vilkuttamaan niille matkan päästä. Esikkoa ei sen sijaan pidellyt mikään, vaan hän kävi halaamassa ja taputtelemassa lähes kaikkia hahmoja.

Vaikka kyseessä onkin kaupallinen "rysä", niin täytyy myöntää, että Muumimaailma on hyvällä maulla tehty. Rahaa siellä kyllä kuluu, mutta sitä ei kannata ruveta laskemaan tai voi jättää kokonaan menemättä. Jos sattuu omistamaan SAS Eurobonus kortin (hopea tai kulta), sillä pääsee sisään nelihenkinen perhe puoleen hintaan. Näkemistä riittää paljon, ja meillä kului viisi tuntia saaren kiertämiseen - eikä silti kaikkia juttuja tutkailtu kunnolla. Allergiaperhettä ilahdutti myös se, että ainakin Mamman keittiössä oli hyvin merkitty ruokien -ton-tilanne (laktoositon, maidoton jne).

Muumimaailmassa on myös erittäin hyvä uimaranta - uikkarit ja pyyhe kannattaa ottaa mukaan ja viettää virkistävä puolituntinen meren rannalla kahlaten ja uiden.

Muumimaailmaan mennään varmasti ensi vuonna uudestaan. Ennen sitä jatkamme tämän kesän reissuja: seuraavaksi on vuorossa on Tukholman Junibacken.