Blogissa on ollut hiljaista. Töissä on ollut niin kiirettä ettei ole ehtinyt kirjoittaa mitään. Nyt on sentään edessä viiden viikon loma ja tarkoitus olisi keskittyä mm. Huvikummun kalustamiseen. Tyttöjen toiveissa on Pepin sänky ja pöytä tai kaksi lisää sekä kaappi keittiöön.

Pitäisi myös maalata tyttöjen huoneiden seinät ja keittiön ruokailutilan seinä. Lisäksi olen ajatellut maalata eteisen tuolin ja lipaston taivaansiniseksi. Saas nähdä mitkä näistä toteutuvat loman aikana. Olen silmäillyt Sari Sirkkiä-Jarvan Näin kunnostat mummolan mööpelit kirjaa vinkkien toivossa - ja olihan siellä niitä joitakin. Suurempi shokki oli se, että kirjassa esitellyt mummolan mööpelit ovat just niitä, joita vanhemmillani on edelleen päivittäisessä käytössä...

Muitakin kirjoja on tullut luettua. Pirjo Rissasen Sielunsisaret oli mielestäni edellisen kirjan toistoa, joskin ihan ok kuvaus ihmissuhteista. Caitlin Friedmanin Hyvä pomo vai hankala akka oli aika amerikkalainen enkä saanut mitään ahaa-elämystä. Kaikki siinä esitellyt asiat ovat ihan tuttuja, jos vähänkään on siunattu maalaisjärjellä.

Edellisten sijaan voin suositella Henning Mankellin kirjaa Italienska skor. Se ei ole mikään Wallander-dekkari, vaan ihan toisenlaisen kertomus erään erakoituneen entisen lääkärin yksitoikkoisesta elämästä ulkosaariston laidalla - kunnes eräänä päivänä järjestys järkkyy pahanpäiväisesti. Toinen hyvä Henning Mankell kesälukemiseksi on Kennedyn aivot, joka sekään ei ole Wallander-dekkari, mutta taattua Mankellia kuitenkin.

Niin, ja hyvää juhannusta!