No niin, vuodesohvan häätö onnistui yli odotusten. Se on nyt myyty ja noudettu poiskin. Nyt pitäisi sitten jostain löytää sopiva pöytä työhuoneeseen...Sivuprojekteja poikii niin, ettei ehdi keskittyä siihen oikeaan eli nukkekodin kalustukseen...Onneksi on vielä muutama valmis tekele, joita voi esitellä.

Sohvan jälkeen aloin tehdä pönttöuunia. Ostin kaupasta purkin Pringlesejä, vihreässä purkissa. Oppitunti 1: valitse mieluiten väri, joka edes muistuttaa lopputulosta. Viis siitä, miellyttääkö se sisältö, nehän ovat vain perunalastuja. Taisin maalata hopeanvärisellä akryylimaalilla kyseisen prinkkupurkin viiteen kertaan. Jos olisin ostanut valmiiksi sen hopeanvärisen, olisin säästänyt hieman hermoja.

Oikeassa pönttöuunissa on ne muutamat "vuosirenkaat" ja yritin toteuttaa ne liimaamalla narua purkin ympärille. Ihan hyvä idea, mutta tuli samalla oppitunti 2: kannattaa käyttää vahattua tai ainakin sileää narua.

Avattavat luukut olisivat olleet täydelliset, mutta liian haasteelliset aloittelijalle. Oppitunti 3: Jos homma ei miellytä, aina voi tehdä uuden version. Sitten myöhemmin. Lapset ovat onneksi pitkämielisiä ja antavat äidille pieniä myönnytyksiä (joskin ne luukut olisi kiva saada auki). Esikko totesi uunista "että sehän on ihan kuin mummulla ja ukilla" - ja parempaa arvostelua en voine saada.

367932.jpg