Kaiken käsillä väsäämisen lisäksi olen lukenut kirjoja aika pinon, laidasta laitaan:

Aira Väisäsen Naimisissa Kiinan kanssa, Jari Vepsäläisen ensimmäiset 22 vuotta oli mielenkiintoista luettavaa ulkomaalaisesta Kiinassa. Hesarissakin oli joulun alla juttu Jari Vepsäläisestä. Aika kivikkoista on elo Kiinassa ollut, varsinkin alkuvuosina. Kevyesti kirjoitettu, mutta antaa aivan uuden näkökulman Kiinaan ja siihen miten yhteiskunta toimii.

Eva Wahlströmin Homma hanskassa puolestaan muutti mielikuviani (nais)nyrkkeilystä. Eva kuvaa hyvin millaista on olla naisena miesten maailmassa ja ennen kaikkea, mitä tapahtuu ennen nyrkkeilyottelua. Evalla pysyy nyrkkeilyhanskojen lisäksi myös kynä kädessä, sujuvaa tekstiä.

Urheilijoiden sarjaa jatkoi Heli Krugerin kirja Pidä minusta kiinni. Vaikea aihe huostaanotetuista nuorista, mutta uskottava kuvaus.

Anja Snellmanin Lemmikkikaupan tytöt ei varmaan voi jättää ketään kylmäksi, joko tästä pitää tai sitten ei. Minä kuulun jälkimmäiseen ryhmään, hyvin kirjoitettu, mutta aiheena teinityttöjen hyväksikäyttö on rankka ja ahdistava.

Joululahjaksi tuli Kai-Veikko Vuoriston Missä pitkospuut päättyvät, retkikuvauksia Lapin erämaista. Tuli ikävä vaellusretkille, vaikkakin tässä kirjassa keskityttiin enimmäkseen talvivaelluksiin.

Käsityöaiheisia kirjoja olen lainannut ja selaillut useita, mm. Sanna Vatasen Hyvän olon neuleet, Hewittin Tee omin käsin helmityöt, Sincon Pienet huopahauvat, Halsteadin Neulo ja huovuta leluja ja Erika Knightin Koukussa virkkaukseen. Viimeisin oli niin hyvä, että sen kelpuutin hankintana omaankin kirjahyllyyn. Sincon kirjasta tein blogissa toisaalla esitellyn kääpiösnautserin (ja jatkoa ehkä seuraa), Halsteadin kirjasta on harkinnassa pari ohjetta.